kihnu_kaas (1)

 

 

Kindlat menüüd Kihnu Küegis ei ole, sest kunagi ei tea, mida meri ja põld parasjagu annab. Talveks olen keldrisse varunud kihnu kartulid, porgandid, kaalikad ja hulgaliselt hoidistanud. Paljud road, mida pakun, leiate minu pere kokaraamatust “Armastusega Kihnust, uut ja vana saare köögist”, mis on sündinud meie kui mandri inimeste armastusest Kihnu kultuuri vastu ja huvist kokata.

 

Kihnu Küegi lemmiksöömaaeg on kokku pandud toitudest, mis meie pere külalistele ja meile endile kõige rohkem meeldivad. 
Kerge amps: traditsiooniline kartulisalat ahjulihaga;
Pearoog: praetud ahvenafilee, segäminiputõr, ahjus küpsetatud porgand ja punane peet, külm koorekaste kurgi ja kerge küüslauguga;
Järelroog: ahjuõun käsitööjäätisega;
Lisaks: omaküpsetatud leib, või, vesi, kohv, taimetee.

Tellige juurde ka jooke – pakume kodust õunamahla, maheveini, koduveini või käsitööõlut.

Inimeste arv: 6-12.
Palume tellida vähemalt 5 päeva ette.

Hind: 28 eur/inimene.

Soodushind kuni 22. märts 2019: 24 eur/inimene, lastele 16 eur/inimene või küsi lisataldrikut.

 

Broneeri kohe tel +372 53 412 358 või info@kihnukyek.ee

Kihnu Küegi märksõnad on:

  • Kihnu kohalik kartul, porgand, kapsas, punane peet, sibul
  • Kihnu kalurite püütud kala (siig, ahven, kiisk, mudil, räim)
  • omaküpsetatud leib ja sai
  • marjad, ürdid, metsaannid
  • käsitöö õlu, mahe vein ja siider
  • Kihnu kultuur ja kombed

Teen süüa sellise hoolitsuse ja armastusega nagu oma perele, ikka värskest toorainest, mis on pärit minu kodu lähedalt. Ma ei kasuta toidulisandeid ja maitsetugevdajaid, vaid kõik on naturaalne. Suppide ja kastemete puljongid on ise kokku keedetud, vahukoor on ikka rõõskkoorest, maitseürdid tulevad peenrast, marjad põõsast, kala on oma saare kalurite püütud.

Toorainest kasutan võimalikult palju ära, et mitte raisata ja komposti visata. Kõiki tooraineid muidugi ei saa saarelt, aga püüan kasutada alati meile võimalikult lähedal kasvatatud juurikaid ja puuvilju.

Saarel juhtub ka nii, et kõiki toiduaineid ei ole kohe alati poest võtta. Ikka juhtub, et piim või hapukoor on otsas, siis valmistan toidu nendest asjadest, mis on olemas, nii et laske ennast üllatada.

Kihnlased on tuntud leiva ja saia küpsetajad, saarel ei ole ise leiva-saia küpsetamise traditsioon vahepeal katkenud nagu mandril. Kolhoosiajal toodi paadiga Pärnust leiba, inimesed seisid sadamas järjekorras, kuid mereveest vettinud leib söödeti hoopis loomadele. Pakume ka teile oma küpsetatud leiba ja saia.