_MG_8705 (2)Mulle meeldib mööda Eestimaad ja maailma ringi reisides maitsta kohalikke toite ja jooke, et aru saada inimeste elulaadist, kommetest, ajaloost ja tõekspidamistest. Eriliselt hakkas meie pere armastama Kihnu saart, kuhu otsustasime elama jääda ja hingata saarega ühes rütmis.

Armastan hooajalisi roogasid, sest toidule annab tõelise maitse kohalik, värske ja ökoloogiliselt puhas tooraine.

Hindan lihtsust, ehedust, siiras olemist. Minu jaoks ei ole oluline luksuslik restoran ja uuemad leiutised gastronoomia vallas, vaid lihtne toit, sõbralik ja avatud suhtlemine.

Väärtustan seda kui kogu ümbritsev keskkond ja toit moodustavad ühtse terviku, see on toiduelamuse saamisel väga oluline osa. Mind huvitavad kohalikud kombed, muusika, rahvariided, keel.

Pean lugu tervislikust ja säästvast toiduvalmistamisest, et säiliks võimalikult palju vitamiine, toidu õige maitse ning toorainest ei visata midagi üleliigset ära.

Naudin kui minu eest hoolitsetakse, arvestatakse soovidega. Oskan selle eest väga tänulik olla.

Ihkan kogeda seda mõnusat vaba tunnet hinges, mida peale maitsva toidu tekitavad mahe vein, elav tuli, linnu laul, maaõhk, toredad inimesed minu ümber ja teadmine, et mind on oodatud!

Kõigest sellest peab minu pere lugu ja tahaks seda ka teile pakkuda.

*** Kihnu Küegi sümboliks on KAHEKSAKAND, sellel on kaitsev ja raviv jõud. Kaheksakanda kootakse Kihnus troi-, suka- ja kindakirjadesse, tikitakse tanudele ja käistele.

*** Piltide autor: Hele-Mai Alamaa